Springest & Aegon – Business Case

Business Case

Springest aims to become ‘the Amazon of learning’. With its custom booking platform, Springest Go, it enables organizations to offer all Learning & Development opportunities in one place. The business case below was part of a content marketing strategy I created at Springest for automated lead generation.

Client: Springest
Website: springest.nl
Date: March 1, 2016
Services: Content Marketing, Interviewing, Copywriting

Aegon maakt opleidingen toegankelijk met Springest Go

Aegon was een van de launching customers van Springest Go, een online leercatalogus op maat voor organisaties. Sinds 2012 kunnen medewerkers van Aegon zelfstandig opleidingen zoeken en boeken binnen het aanbod dat hun werkgever vooraf selecteert. René Castelijns, Opleidingsadviseur bij Aegon, vertelt hoe hij met Springest Go de processen rondom learning & development makkelijker, inzichtelijker en beter controleerbaar maakte voor zijn organisatie.

“We zochten een uniform proces waarmee medewerkers zelf hun opleiding of training konden selecteren, aangevuld met een stuk inzicht in trends en trainingsthema’s en inkoopvoordeel voor Aegon.”

– René Castelijns, Opleidingsadviseur bij Aegon

“Onze visie is erop gericht om klanten in staat te stellen zelf bewust keuzes te maken. Daarvan afgeleid geldt ook dat Learning & Development collega’s stimuleert en in staat stelt zelf keuzes te maken in hun ontwikkeling”, aldus Castelijns. In 2012 besloot Aegon op zoek te gaan naar een systeem voor medewerkers, waarmee het zoeken en boeken van opleidingen geüniformeerd kon worden.

Castelijns: “We hadden sinds 2007 ervaring met een opleidingsmakelaar. Aan het einde van het contract zijn wij op zoek gegaan naar een andere partner. Dit werd ingegeven door een matige user-experience en hoge (vaste) kosten. Springest sprong direct in het oog door innovatie, toepasbaarheid, ‘pay per booking’ en de vergelijkingsmogelijkheid.”

Toegankelijkheid

De belangrijke eisen waar het systeem voor Aegon aan tegemoet moest komen waren toegankelijkheid en overzicht.

“We kunnen goed zien dat Springest Go opleidingen binnen Aegon toegankelijker heeft gemaakt. Zoals ik hoopte, zijn medewerkers bijzonder tevreden over de gebruikersinterface. De introductie heeft zonder gebruikersinstructie kunnen plaatsvinden. Het zoeken en boeken is een dusdanig logisch en kort proces dat het ‘afhaakrisico’ laag is.”

Medewerkers van Aegon kunnen dezelfde zoek- en vergelijkingsopties gebruiken als op de publieke site van Springest. Zo kunnen selecties gemaakt worden op basis van onderwerp, lesniveau, duur van de training en gebruikerservaringen.

Overzicht

“We wilden graag meer overzicht, om goed te kunnen zien waar onze opleidingsbudgetten worden besteed. Aangezien we vrijwel alle trainingen inkopen, is het voor ons belangrijk dat we kiezen voor opleiders die state of the art leermethoden toepassen. We werken daarom met verschillende preferred suppliers en deze zijn nu overzichtelijk ondergebracht in het zoek- en boeksysteem voor onze medewerkers.”

“De introductie van Springest Go heeft zonder gebruikersinstructie kunnen plaatsvinden.”

Lees de volledige business case via onderstaande link (pdf):

Aegon – Business Case Springest Go